Iată de ce este bine să gătești împreună cu partenerul tău

Loading...

Gătitul aduce multe benefiii, printre care se numără și relația cu partenerul. Mâncarea gătită acasă este mult mai sănătoasă pentru corp, minte, dar și pentru relația cu partenerul tău. Iată de ce:

1. Aduce beneficii în relațiile intime.

Într-un studiu din 2016, cercetătorii au descoperit că unul din cinci americani spun că cineva care gătește bine îi excită mai tare – exact același procent (19%), ca cei care sunt mai atrași de un corp frumos. Un articol al revistei Washington Post din 2014 conținea titlul “Cuplurile care împart treburile casnice au parte cele mai bune relații intime”.

2. Mărește legătura emoțională a cuplului

Cuplurile care fac lucruri împreună, rămân împreună. Un studiu realizat de Stel & Vonk din 2010 se înscrie într-un corp de cercetare în continuă creștere, care arată că desfășurarea unei activități cu partenerul  creează un context în care cei doi își pot coordona acțiunile. Asta “îi ajută pe oameni să se simtă legați emoțional unul cu celălalt, iar cei care experimentează acest lucru tind să raporteze sentimente mai puternice față de parteneri lor”,  potrivit Psychology Today.

3. Îmbunătățește comunicarea dintre parteneri

Dar legăturile emoționale sunt întărite și în moduri mai puțin subtile. Gătitul împreună înseamnă petrecerea timpului împreună – timpul petrecut discutând evenimentele din zi, viitorul, ambițiile și visele.  Fără comunicare, relația este distrusă.
Potrivit dr. Terri Orbuch, care a condus proiectul Anul timpuriu al căsătoriei, majoritatea cuplurilor doar cred că încă mai comunică, când, de fapt, ei doar vorbesc despre problemele legate de casă și bani. Pe de altă parte, cuplurile care fac activități distractive și provocatoare împreună au mai mult timp să se cunoască reciproc cu adevărat.
Statul pe canapea și urmărirea unui film pe Netflix nu contează.

4. Vă consolidează sănătatea fizică și bunăstarea psihică.

Expresia “esti ceea ce mananci” este atât de des auzită pentru un motiv întemeiat: este adevarată! Cu cât tratați mai bine corpul, cu alimente mai sănătoase pe care le consumați, cu atât veți fi mai fericiți. Un studiu recent publicat în Jurnalul American de Sănătate Publică a descoperit că pentru fiecare fruct și legumă consumate, participanții s-au simțit mai fericiți și mult mai mulțumiți de viața lor. Tratați-vă bine corpul, arătați bine, vă simțiți bine, iar relațiile voastre vor fi mai bune fără îndoială.
Dacă doriți să vă consolidați relația cu partenerul, bucătăria este un loc accesibil distractiv din care să începeți.

 

Loading...