Ești pregătit pentru o relație deschisă?

Loading...

Relațiile deschise pot fi un pic dificile, mai ales pentru cei care o fac pentru prima dată. Trebuie să înțelegeți că fiecare situație este diferită. S-ar putea să nu vă confruntați cu toate dificultățile enumerate mai jos, dar ar trebui să fiți conștienți de ele, indiferent de situația vostră. Pentru a trece cu bine pe această provocare, trebuie să fiți conștienți de câteva lucruri. Iată care sunt acestea:

1. Vei fi gelos pe celelalte persoane din jurul partenerului 

2. Ai putea crede că nu ești suficient de bun pentru el
Pentru a răspunde la această frământare, trebuie să vă examinați relația. Există șanse mari ca problema să nu fie la tine. Unii oameni pur și simplu nu doresc să fie într-o relație monogamă.
3. Oamenii din jur te vor judeca
Oamenii au opinii diferite despre poligamie și ideea relațiilor deschise. Dacă le spui prietenilor și familiei că ești într-o relație deschisă cu cineva, este posibil ca ei să te judece. Unii dintre ei pot încerca chiar să îți încheie relația. Trebuie să înțelegi că este o decizie personală și că nu trebuie neapărat să îi spui lumii despre ea.
4. Fii pregătit să te simți singur (din când în când)
Fiecare relație deschisă are un anumit grad de incertitudine. Cel mai probabil, s-ar putea să ajungeți să întâlniți persoane care sunt într-o relație cu partenerul vostru. În interiorul tău vei începe să te compari cu acestea și să fii nesigur cu privire la viitorul relației tale. Vor fi momente când partenerul tău va fi cu altcineva și vei fi singur. Singuratatea este o parte a unei relații deschise și trebuie să o accepți mai devreme sau mai târziu.
5. Există riscuri în ceea ce privește relațiile intime
Acestea sunt niște riscuri destul de mari care vin odată cu fiecare relație poligamă. Toate relații sunt diferite, dar asta nu va schimba faptul că vă aflați într-o situație dificilă. Aveți grijă în ceea ce privește sănătatea voastră și faceți-vă analizele periodic.
Pe lângă lucrurile mai puțin plăcute la o relație deschisă, există și câteva părți bune.  La fel ca orice relație, un aranjament deschis vine și cu avantaje. Iată câteva lucruri plăcute în relația cu o persoană care se află într-o relație deschisă:
  • Te simți liber

O astfel de relație îți schimbă cu adevărat perspectiva asupra relațiilor în general. Acum experimentezi o nouă parte a iubirii, a afecțiunii și a intimității. Acum afli dacă poți iubi mai mult de o singură persoană în același timp.

  • Ajungi să te cunoști cu adevărat

Unul dintre cele mai bune lucruri în ceea ce privește relațiile deschise este că vei avea suficient timp să te descoperi. Nu te va împiedica să te întâlnești cu alte persoane, să petreci timp singur, să mergi într-o excursie solo și să fii cea mai adevărată versiune a ta.

  • Vei avea o mulțime de prieteni

În mod normal, asta ar depinde de înțelegerea pe care o ai cu partenerul tău. În cazul în care ați stabilit să vă prezentați prietenii unii celuilalt, atunci cu siguranță vei ajunge să-ți faci mulți prieteni.

  • Nu trebuie să te căsătorești ori să faci lucrurile oficiale

Relațiile deschise sunt recomandate în mod ideal celor care nu cred în actul căsătoriei. Nu va trebui să vă faceți griji cu privire la luarea următorului pas în relația voastră, făcând lucrurile oficiale. Tu și partenerul tău poți fi fericit și mulțumit în situația actuală, fără nici o problemă.

  • Este plăcut!

Cel mai important, te vei simți bine într-o relație deschisă. Ai avea întotdeauna pe cineva de partea ta, dar spațiul tău personal nu va fi invadat. Ar fi atât de multe lucruri de făcut și puteți întotdeauna să ieșiți și să întâlniți oameni noi, fără să vă simțiți vinovați.

Loading...