Cum să te desparți de cineva pe care îl iubești

Loading...

Tuturor ne place să simțim fiorul unei iubiri noi. Cu toții iubim să primim acea atenție suplimentară sau când cineva încearcă atât de mult să ne impresioneze și depune un efort pentru noi. Sentimentul de a iubi pe cineva, indiferent cât de plăcut este, vine și cu o serie de probleme. Dragostea necondiționată este grea și dureroasă.

A iubi pe cineva care nu te iubește la fel nu este tocmai ceva plăcut. Nu putem alege în mod conștient de cine ne îndrăgostim; se întâmplă fără să știm și când se manifestă, este de obicei prea târziu să ne putem opri. Nu putem alege ca acea persoană să ne împărtășească sentimentele reciproc. Dacă suntem norocoși, persoana pe care o iubim va simți la fel. În caz contrar este vorba doar de suferință.

Adesea, respectul de sine al oamenilor se diminuează masiv din cauza unei iubiri neîmpărtășite. Nefiind iubiți de persoana pe care noi o iubim, ne face să ne simțim nepotriviți și insuficient de buni. Ne simțim nedemni și tindem să ne îndepărtăm de cei care ne iubesc cu adevărat. Mulți oameni consideră că este dificil să iasă din această mentalitate și ar putea chiar să intre în depresie.

Singura modalitate de a trece peste acest sentiment de nevrednicie este să îți dai seama cum să renunți la cineva pe care-l iubești. Doar pentru că persoana pe care o iubim nu ne răsplătește sentimentele, nu înseamnă că nu merităm iubirea. Trebuie doar să o căutăm în locurile potrivite. Și, de obicei, cel mai bun loc din care să începem este din interior. O replică din celebrul roman al lui Stephen Chbosky spune că “Noi acceptăm iubirea pe care credem că o merităm” (The Perks of Being A Wallflower). Deci, primul pas pentru a ne iubi pe noi înșine este să acceptăm faptul că merităm acest lucru.

Dacă iubirea era ceea ce aveam nevoie, de ce ne simțim nefericiți chiar și după ce o avem? De ce oamenii care s-au căsătorit din dragoste ajung, de asemenea, să se despartă unul de celălalt sau să divorțeze?  După ce s-a consumat iubirea, între doi indivizi rămâne distanța, regretul, chiar furia și un sentiment de disperare. Ce este de făcut în această situație? Căutați modalități de a vă elibera de cineva pe care îl iubiți și alături de care ați petrecut mai mulți ani sau încercați să umpleți aceste lacune și să o luați de la capăt? Este important ca prietenia să rămână între voi, chiar dacă dragostea nu mai există. Dacă doi oameni care au rămas prieteni când relația s-a terminat, lucrurile devin mai simple. Înainte de a intra într-o relație romantică, întrebați-vă mai întâi dacă vă considerați partenerul un prieten.

Cu toate acestea, prietenia nu este întotdeauna suficientă pentru a salva o căsătorie sau o relație care eșuează. Uneori, cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru tine și pentru sănătatea ta mintală este să ieși dintr-o relație care te rănește. După cum am spus mai devreme, dragostea nu este suficientă pentru a susține o relație. Trebuie să se depună eforturi constante din partea ambelor persoane și să fie dispuse să facă compromisuri pentru ca relația să funcționeze. Atunci când sarcina cade pe o singură persoană, nu numai că este nedreapt, dar cauzează și o presiune suplimentară asupra celui care ține relația. Nu puteți folosi dragostea ca justificare pentru o relație care vă provoacă traume emoționale, suferință și durere. Într-o astfel de situație, cea mai bună soluție este să te depărtați de acea persoană, chiar dacă încă o iubești.

Adesea, veți auzi oameni din relații abuzive că justifică comportamentul partenerului lor spunând cât de mult îi iubesc și că de fapt este o persoană bună. În mare parte, aceasta este doar o scuză pentru a nu pune capăt acestor relații. Este important să realizați că această iubire este irosită pe cineva care nu merită. Este greu să ieși în afara zonei de confort, dar acesta este cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru tine și viața ta.

Loading...